Trouwen in Italië

In mijn favorieten lijstje staat op stip toch wel het trouwweekend. Meerdere dagen met je familie en vrienden om de liefde te vieren. De banden tussen het bruidspaar en de gasten komen dan altijd mooi naar voren waar ik dan weer toffe foto’s van kan nemen. Kirsten en Maarten kwamen via een andere fotograaf met mij in contact, precies op het moment dat Kirsten er een beetje doorheen zat. Het regelen van hun weekend liep wat stroever dan verwacht. Ze trouwen in Italië en laat ik op dat moment daar net getrouwd zijn. Ik kan veel spanning wegnemen en vertel rustig hoe wij e.e.a. hebben ervaren en geregeld. En nodig Kirsten en Maarten bij mij thuis uit om hun wensen en ideeën beter te bespreken. Het klinkt als een paar geweldige dagen en het klikt goed tussen ons. Dus ik mag mee naar Italië om de bruiloft te fotograferen. Ook wordt ik uitgenodigd om op zaterdag alvast pizza te komen eten en kennis te maken met de gasten. Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen.

Op zaterdag kom ik om 16:00 aan. De meeste gasten zijn ook net aangekomen op de locatie. De vader van Kirsten verteld me dat het voor iedereen een verrassing was waar de locatie precies was. Ze moesten klaar staan bij de Coop in het dorp en werden hier opgehaald. Kirsten en Maarten hebben een super toffe locatie met zwembad geregeld. Het is heerlijk weer dus er wordt dankbaar gebruik gemaakt van het zwembad. Rond een uurtje of 19:00 wordt er geproost op een gezellig weekend, gevolgd door heerlijke huisgemaakte en steenoven gestookte pizza’s.

Zondag ontmoet ik Kirsten en Maarten voor het gemeentehuis. Ze zijn het eerste bruidspaar wat getrouwd wordt door de nieuwe burgermeester, in de nieuwe gemeente Barberino Tavarnelle. Hij is net een maandje ervoor aangesteld en heeft dan ook zichtbaar extra plezier in het sluiten van dit huwelijk. In de prachtige trouwzaal zegt het bruidspaar “Si” tegen elkaar. Het wettelijke gedeelten is nu gelijk geregeld ( wist je dat deze papieren in Nederland ook gewoon geldig zijn, je hoeft ze alleen maar in te dienen en je bent voor de Nederlandse wet ook getrouwd). We rijden terug naar Bordo Petrograno waar de moeders al worden opgemaakt en de haren netjes worden gestyled. Hierna volgt Kirsten. De spanning op haar gezicht is goed zichtbaar en ze krijgt dan ook een korte massage van de kapster. Het ziet er heerlijk ontspannen uit, en ook het gepluk door de 2 dames aan Kirsten lijkt voor wat ontspanning te zorgen. Op de achtergrond horen we de rest van de gasten nog heerlijk spelen en dobberen in en rond het zwembad. Rond 13:00 gaat ook de rest zich aankleden en opmaken voor de ceremonie.

En dan is het eindelijk zover, Kirsten komt naar buiten gelopen en trots kijkt haar vader toe. Na een paar tranen lopen ze samen het erf af richting de pergola waar de gasten vol spanning staan te wachten. Met een grote glimlach en een traan van geluk neemt Maarten de hand van Kirsten aan en kan de ceremonie begonnen worden. Ook tijden de ceremonie vloeien de tranen rijkelijk. De ambtenaar: Marina vraagt tussen door nog maar eens of het allemaal wel goed gaat “het is een vrolijke gebeurtenis hé?” Gelukkig zijn het tranen van geluk en zeggen ze vol overtuiging nogmaals ja tegen elkaar.

In de achtergrond is de Italiaanse trouwtaart al neergezet en staan er ook allemaal gepersonaliseerde glazen en flessen prosecco klaar. Het eten van de taart gaat niet helemaal zonder geknoei maar dat maakt het alleen maar leuker.  Zelfs in de schaduw is het erg warm, de jassen gaan dan ook snel uit. Helaas is het bandje van Kirsten haar jurk bijna los gekomen, een mooi moment om even lekker naar binnen te gaan, heel even af koelen in de airco. Voordat haar jurk wordt gemaakt krijgt ze een familiestuk, een prachtige ketting van haar schoonmoeder. Ze kreeg deze ketting bij de geboorte van Maarten en nu mag zijn vrouw hem hebben. Een mooi symbolisch moment.

Na het maken van de jurk is het tijd voor de groepsfoto’s en trouwreportage. Heel veel tijd hebben we niet maar we kunnen toch een aantal hele toffe foto’s maken, zowel bij de kapel waar Kirsten en Maarten eigenlijk hadden willen trouwen als tussen de wijnranken met uitzicht op Bordo Petrograno. Terwijl we tussen de wijnranken staan horen we de saxofonnist al spelen en geeft Maarten aan dat hij graag terug wil. Een paar minuten later zijn we weer terug het apparatief staat al klaar, een heerlijke selectie aan vlees, kaas en nog veel meer anders lekkers staat naast het zwembad te wachten. In de tussentijd wordt onder de pergola de eettafel gestyled. Wanneer de prachtige tafel klaar is kan er worden gedineerd. Op de achtergrond gaan de lichten van de dj aan als het schemerig wordt en na een kopjes koffie en heel wat drank is het lekker druk op de dansvloer. Om 00:00 moet de muziek uit en besluiten de meeste gasten nog een duik in het zwembad te maken. Het perfecte einde aan een heerlijk weekend!

Trouwjurk : Covers in Utrecht
Schoenen bruid : Rainbow Club Ramona
Schoenen bruidegom : Suitable
Weddingplanner : Trouwen in Toscane
Trouwringen : Auronia 
Sieraden : DRKS
Decoratie : Funkybird
Bloemen : Funkybird