werkwijze trouwfotograaf2017-02-04T17:06:12+00:00

Werkwijze Trouwfotograaf

Controle op beschikbaarheid :

De eerste vraag die zich aandient : Ben ik op de gewenste dag nog wel beschikbaar ? Als dat het geval is, dan spreekt het voor zich dat we zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek inplannen om alle plannen en wensen door te nemen. Mocht het onverhoeds niet het geval zijn, dan ben ik uiteraard meer dan bereid om jullie op het spoor van een betrouwbare collega-fotograaf te zetten. Om teleurstellingen te voorkomen verdient het natuurlijk de voorkeur om ruim op tijd kenbaar te maken wanneer jullie van mijn diensten gebruik zou willen maken. Neem snel contact op om te informeren of ik nog beschikbaar ben.

Kennismakingsgesprek :

Voor het kennismakingsgesprek nodig ik jullie uit in mijn studio. Onder het genot van een kopje koffie/thee of fris kunnen we een aantal trouwalbums bekijken, zodat jullie een goede indruk krijgen van wat er allemaal mogelijk is op jullie trouwdag. We bespreken jullie trouwdag en wensen, en zullen stil staan bij zaken als de locaties van de reportage en het feest, het soort foto’s dat jullie voor ogen hebben en de duur van mijn aanwezigheid.

Ook komen tijdens dit gesprek de mogelijkheden langs om de dag nog een extra speciaal tintje te geven, zoals het inzetten van een fotohoek waar jullie gasten een (feest-) foto van zichzelf kunnen nemen of het gebruik van een beamer waarmee tijdens het diner foto’s van eerder die dag aan jullie gasten getoond kunnen worden. Daarnaast zal ik de verschillende types en soorten trouwalbums de revue laten passeren, zodat ook deze perfect bij jullie wensen aansluit.

Prijsopgave

Tijdens het kennismakingsgesprek maak ik gelijk een offerte op, passend bij jullie wensen en ideeën. Deze krijgen jullie gelijk mee, samen met alle informatie.

Opdrachtbevestiging

Wanneer jullie akkoord gaan met de prijsopgave stel ik een opdrachtbevestiging op met daarin een samenvatting van alle gemaakte afspraken en de bijbehorende kosten. Ik vraag op dat moment ook een aanbetaling van 350 Euro. Na het voldoen van deze aanbetaling is jullie boeking officieel.

Tweede gesprek :

Enkele dagen voor de bruiloft zal ik nog een keer contact met jullie opnemen om eventuele last-minute veranderingen in de planning bespreken. Meestal vind dit telefonisch plaats. Maar als jullie dit fijner vinden dan drinken we nog gezellig en bespreken we de laatste details.

Meest gestelde vragen :

Deze vraag is niet te beantwoorden met een precies getal. Elke bruiloft is namelijk anders.
Vieren jullie de trouwdag met heel veel gasten op één locatie en hebben jullie dus geen reistijd, dan zullen het aantal foto’s hoger liggen dan bij een bruiloft waarbij we ruim 4 uur reistijd hebben en een klein gezelschap aanwezig is.

Gemiddeld kun je uitgaan van 25 foto’s per uur. Dit betekend dat bij alle pakketten die ik aanbied je altijd minimaal 200 foto’s zult ontvangen.

Voor de fotoshoot van jullie samen ; de trouwreportage, raad ik aan te kiezen voor ;

 • minimaal een uur op 1 locatie of
 • 2x 3 kwartier als je twee verschillende locaties wilt. .

Heb je de mogelijkheid meer tijd in te plannen? Dan raad ik je dit aan. Meer tijd zorgt ervoor namelijk voor dat de fotoshoot nog meer ontspannen verloopt, we de kans hebben een hele mooie bijzondere set-up uit te werken ( zeker met flitslicht kan he topbouwen een paar minuten in beslag nemen) en jullie hebben extra veel tijd samen, wat natuurlijk een leuke bonus is. De fotoshoot verloopt altijd heerlijk ontspannen het is dus fijn als je hier lekker de tijd voor kunt nemen en alleen maar bezig hoeft te zijn van het genieten ( van elkaar) en niet op de klok hoeft te letten.

Extra tip : Vaak wordt er geen rekening gehouden met het tussentijds lopen op een locatie. Zeker in een bos of park neemt dit best vele tijd in beslag. Of wat denk je van de wandeling van de parkeerplaats tot de plek waar we foto’s maken. Zeker met een bruidsjurk duurt dit allemaal wat langer dan de meeste bruidsparen verwachten. Plan deze tijd dan ook buiten de tijd van de shoot zelf. Denk hierbij aan 15-30 minuten. Ook nu geldt liever te veel dan te weinig, bij te veel betekend het hooguit nog wat langer van elkaar genieten 🙂

Veel bruidsparen zien regen als een negatief iets. Als fotograaf zie ik regen als een bonus. Je kan de mooiste en meest romantische foto’s maken tijdens een regenbui. Die glinsterende druppels, de reflectie in de straat, samen onder een paraplu. Samen in de regen op jullie bruiloft is iets moois! Natuurlijk snap ik dat je met je bruidskleding niet 1,5 uur in de regen wil staan en in de plassen wil dansen ( maar ik zou het niet erg vinden als je dat wel doet 😉 ). Daarom is het belangrijk een locatie voor slechtweer achter de hand te houden. Ik heb een verzameling gemaakt van de mooiste slechtweer locaties, deze verzameling vind je hier.

Wist je dat in sommige landen regen op je bruiloft juist geluk brengt. Door de regen worden jullie schoongespoeld wat ervoor zorgt dat je met een schone lei het huwelijk in stapt. Eventueel problemen uit het verleden weggespoeld en klaar voor een mooi toekomst samen.

Tijdens het kennismakingsgesprek of eventueel op een later moment help ik graag bij de juiste keuze voor de trouwreportage locatie.  Ik raad aan een locatie te kiezen die bij jullie, maar ook bij jullie trouwdag past. Ongeveer 90% van de bruidsparen die mij boeken houden van de natuur, dus hier fotograaf ik de meeste trouwreportages. Echter heb ik ook met heel veel plezier gefotografeerd in een tramremise, een leegstaand industriepand, een verlaten huis, een huis in de verbouw, stoere industriële locaties, een basketbalveld, een bibliotheek en nog veel meer persoonlijke en gave plekken.

Het belangrijkste is dat de plek iets voor jullie betekend. Het huis in verbouw was bijvoorbeeld de plek waar het bruidspaar zou gaan wonen, het basketbal veld de plek waar ze verliefd werden en de tramremise omdat ze elkaar in de tram hebben ontmoet. Vaak is een bos, park of strand ook een plek waar jullie vaak en met veel plezier samen komen, of ligt dit aan de plek waar jullie elkaar het ja-woord geven. Stuk voor stuk locaties met een betekenis.

Als jullie zelf alvast gaan nadenken over de mogelijkheden houd dan rekening met:

 • Reistijd – kies liever een locatie op je route,  rond je trouwlocatie, ouderlijkhuis of eventueel met een kleine detour maar probeer  veel extra reistijd te vermijden)
 • Is er een slechtweer plan in de buurt?
 • Tijdstip van de fotoshoot ( je kunt beter niet om 12:00 in de volle zon met 38 graden op het strand staan)
 • Zijn er al gasten op de locatie en mogen ze jullie al zien ( houd er rekening mee dat mensen 30 tot 60 minuten te vroeg arriveren)
 • Is het een plek met veel bezoekers en wil je liever geen pottenkijkers houd hier dan rekening mee
 • Sommige locaties zijn verder lopen dan je denkt, loop de route eens een keertje en pak deze wandeltijd mee in je planning
 • Voor alle locaties geldt, ik kan overal mooie foto’s nemen dus je hoeft niet opzoek te gaan naar het beste van het beste maar daar waar jullie je fijn voelen, en of er nou 500 of 5 bomen staan, jullie reportage zal prachtig zijn!

 

asd

Ik werk altijd met 2 camera’s. Dit heeft twee grote voordelen. Ten eerste heb ik altijd een back-up achter de (andere) hand en ik kan super snel wisselen tussen twee verschillende lenzen. De zoen kan ik dus fotograferen met al jullie gasten applaudisserend op de achtergrond en een halve seconde een close-up van jullie samen. Zo zorg ik voor zeer veel afwisseling een perfect verhaal van jullie dag.

Ik werk met o.a de volgende spullen:

 • Canon 5D III
 • Canon 5D IV
 • 70-200 mm II | 2.8
 • 24-70 mm | 2.8
 • 100 mm | 2.8
 • 85 mm | 1.8
 • 50 mm | 1.8
 • 35 mm | 1.4
 • 3 x Canon 600EW
 • Diverse andere flitsers en toebehoren
Tenzij anders afgesproken werk ik alleen. d.w.z. ik ben de enige fotograaf. Vaak komt er wel een assistent mee om mijn te helpen met het dragen van spullen, het beethouden van de flitser, autorijden en nog veel meer.

Willen jullie ene tweede fotograaf? Dan is dit geen enkel probleem. Ik werk geregeld samen met andere fotografen, willen jullie twee bruidsfotografen op jullie bruiloft dan huur ik een van mijn collega’s in om samen jullie bruiloft vast te leggen.

Bij griep zal ik waar mogelijk zelf komen en een tweede fotograaf meenemen om mij te ondersteunen. Kan ik echt niet zelf komen omdat ik te ziek ben, mijn been heb gebroken of erger? Dan doe ik er alles aan om een gelijkwaardige vervanger voor jullie te regelen. Met enkele andere fotografen heb ik hierover afspraken gemaakt en wij zijn dan ook elkaars vangnet, mocht er iets gebeuren.
Natuurlijk krijgen jullie de foto’s ook zonder logo. Deze zijn in hoge resolutie en kunnen jullie dus overal laten afdrukken.
Meestal is dit wel mogelijk. Het is echter wel belangrijk dat er een rustmomentje is ( bijvoorbeeld tijdens de lunch) waarin ik een foto kan selecteren en naar de drukker kan sturen. Een van jullie gasten kan de kaartjes dan tegen 17:30-18:00 ophalen. Betaling vindt plaats aan de drukker.
Jazeker, na de bruiloft maak ik een selectie van de mooiste foto’s. Met deze foto’s kan ik het verhaal van jullie trouwdag vertellen. Deze geselecteerde foto’s worden allemaal stuk voor stuk gecorrigeerd op bijvoorbeeld kleur en contrast. Ik werk niet met filters omdat deze naar mijn idee tijdsgebonden zijn. Ik vind dat jullie kleding moet verklappen wanneer de foto is genomen. Niet de stijl van bewerken.
Je krijgt alle geselecteerde foto’s in kleur en ongeveer 10% ook nog eens in zwart/wit.
Alles wat belangrijk is. Maar dan ook echt alles! Van de kleinere details tot de grote momenten. Ik fotografeer emoties, mensen, details, sfeer en liefde. Door deze afwisseling kan ik het verhaal van jullie liefde vertellen.

Ontmoet de fotograaf

Natalja klein meisje

Een klein beetje over mij :

Ik fotografeer al zolang als ik me kan herinneren. na dit speelgoedfototoestelletje mocht ik steeds vaker de echte camera van mijn ouders vasthouden. Op mijn 12de kreeg ik mijn eerste echte camera en rond mijn 16de vond ik mijn vaders spiegelreflex camera op zolder. Heel wat rolletjes zijn er toen doorheen geschoten. Door mezelf steeds (moeilijk) opdrachten te geven heb ik heel veel geleerd. Met name van alle fouten die ik maakte. In de loop der jaren ben ik steeds beter vertrouwd geraakt met mijn apparatuur en met name met het kijken naar licht. Er is geen situatie waarin ik niet denk in sluitertijden, diafragma en welke lens ik zou gebruiken. Films kijken met mij? Ik vertel je het liefste steeds waar het licht vandaan komt, waarom die camerastand is gekozen en of ik dat wel of geen goede keuze vind.

Natalja van Ommeren
Natalja van OmmerenBruidsfotograaf
Wil je meer lezen over mij en mijn liefde voor bruidsfotografie lees hier dan verder…

 

Lieve woorden van bruidsparen en hun familie

Testimonials

 

♥♥♥♥♥

In januari 2016 heeft Natalja onze bruiloft gefotografeerd, maar al ruim daarvoor hebben we regelmatig contact gehad. We hadden zelf een beeld van welke foto’s wij graag wilden en Natalja vulde dit aan met goede ideeën en kwam door haar ervaring met leuke en originele suggesties. Op de dag zelf zorgde Natalja ervoor dat iedereen op zijn gemak was. Al snel na onze mooie dag kregen we de eerste foto’s en uiteindelijk een prachtig en kwalitatief hoogstaand album wat met veel zorg en liefde was samengesteld. Het is Natalja gelukt om de mooiste momenten van deze bijzondere dag te ‘vangen’ en zo vormen deze foto’s een prachtige herinnering!

Melanie & Arno

♥♥♥♥♥

“Wat is het toch knap hoe je zo inspeelt op alles wat er gebeurd.  Het lijkt wel of je ons al jaren kent. Net ook, nog voor mijn moeder kon reageren op wat er gebeurd zit jij al klaar met je camera om de foto’s te maken. En de groepsfoto’s die heb je echt compleet gemaakt, echt mijn complimenten”

Alwin ( Broer bruid)

♥♥♥♥♥

Natalja heeft vorig jaar onze bruiloft gefotografeerd en dat heeft prachtige foto’s opgeleverd.
Wat ik vooral fijn vond was dat Natalja de tijd nam om onze dochtertjes op hun gemak te stellen en het voor hen gezellig te maken. Doordat zij leuk met hen om kon gaan, hebben we mooie en ontspannen gezinsfoto’s gekregen.
Natalja heeft de belangrijke momenten voor ons vastgelegd, op een manier die goed bij ons past en dat is uiteindelijk het belangrijkst!

Mariëtte & Alex

♥♥♥♥♥

Natalja is een hele leuke, spontane meid die een groot gevoel heeft voor fotograferen. Wij zijn trots dat Natalja onze bruidsfotografie heeft gedaan. De foto’s en het boek zijn heel erg mooi geworden.
Wij raden haar bij iedereen aan.

Debby en Maurice

♥♥♥♥♥

Natalja heeft in mei 2015 onze bruiloft gefotografeerd. Ze heeft ontzettend mooie foto’s van ons gemaakt! Vooraf had ze ook al goed afgestemd wat we graag voor foto’s wilden. Het fotoboek naderhand was een echt cadeautje en we zijn ontzettend blij dat zij onze fotograaf is geweest!

Bianca & Ruud

Fotografeer ik ook jullie bruiloft?

INFORMEER SNEL OF JULLIE TROUWDAG NOG VRIJ IS

De agenda loopt alweer snel vol voor 2017 en 2018. Voor sommige maanden kan ik nog maar 1 of 2 bruiloften aannemen. Wil je eten of jullie trouwdag nog vrij is, aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op.

De agenda voor 2017 is bijna vol

Bruidsfotograaf -

Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sept
Okt
Nov
Dec

Nu jullie druk bezig zijn met het plannen van jullie bruiloft is het natuurlijk belangrijk dat je snel antwoord krijgt op je vragen. Om het jullie zo makkelijk mogelijk te maken ben ik op veel manier bereikbaar.

Kantoor :  0181700222
Mobiel/whatsapp: 0648969658
Email: info@bruidsfotograafnatalja.nl
Chat : Indien online kun je rechts onderin rechtstreeks met mij chatten

Of vul rechts het webformulier in en ik probeer binnen 48 uur te reageren op al jullie vragen ( je krijgt sowieso alvast een kort berichtje van me).

Contactformulier

 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.