Trouwreportage Brasserie Ock in Den Haag

Overal hangen de vlaggen uit, een vrolijk hofje verwelkomt me. De deur gaat open en Sigrid doet de deur open met een glas cappuccino in de hand. Ze verteld haar vader nog even hoe en wat en haalt dan Benjamin uit bed. Vrolijk wordt hij wakker en gaat met opa mee naar zijn papa en grote broer. Het is verder rustig in huis, we vragen ons af hoe druk het straks bij de mannen is als ze zich moeten omkleden. Sigrid’s moeder helpt om de prachtige jurk aan te trekken en als alle knoppen dicht zijn rijd ik naar Edwin. Hier aangekomen blijken de mannen eigenlijk al aangekleed en het is ook best rustig. Edwin en Benjamin staan met een ballon te voetballen terwijl Jack samen met de kinderen van hun vrienden op de bank nog wat tv kijken. Nadat bij de jongens de haren zijn gedaan en Edwin zijn strik om heeft rijden we richting Brasserie de Ock, waar ook langzaam de gasten binnen druppelen.

Edwin staat licht gespannen op Sigrid te wachten ( die nog snel ene groot én klein glaasje 😉 water achterover slaat ) als Benjamin nog even bij papa op de arm wil liggen. Al snel kruipt hij met wat popcorn op schoot van de oppas en komt Jack bij papa staan. Vol verwachting kijken ze toe hoe Sigrid aan de arm van haar vader naar voren loopt. Jack weet niet hoe snel hij op zijn mama moet afrennen. De laatste paar stappen dans Sigrid’s vader nog even met haar voor hij de hand over geeft ( in de speech na de ceremonie zegt hij duidelijk dat hij haar niet heeft weggegeven).

Ook tijdens de ceremonie kijken de kinderen vol bewondering toe en als de ringen niet van het ringkussentje willen regelt Jack snel een schaar en knipt trots het touwtje los. Op het moment dat de ringen om mogen roept hij “mogen we spelen” en nog voor de ja klinkt rennen ze richting de trampoline.  Terwijl de trouwambtenaar het boekje overhandigd worden de glazen bubbels klaar gezet en na de mooie worden van Sigrids vader is het tijd om lekker ontspannen te borrelen en te eten.

Op de achtergrond begint de band zachtjes te spelen en de eerste voetjes gaan al vroeg van de vloer terwijl andere genieten van het laatste zonnetje. Om 21:00 worden we door een hilarische speech van Maarten naar binnen geroepen en kan het feest heerlijk binnen worden voortgezet.