Ik houd van kleur, het maakt me vrolijk. Je ontvangt bij mij dan ook altijd alle foto’s in kleur. En ongeveer 10% van de foto’s krijg je ook in zwart/wit.

Heel wat jaren geleden schreef ik een compleet afstudeerwerk over het gebruik van kleur. Elke kleur zorgt voor een bepaald gevoel. Het is niet voor niks dat er complete bureaus zijn gebouwd om de wetenschap van kleur in reclame.  Natuurlijk ga ik op jullie bruiloft niet ineens rode elementen toevoegen om de aandacht te trekken naar een bepaald punt. Maar ik houd wel rekening met de kleuren op de foto door te kijken naar de achtergrond. Door een andere hoek, andere lens of andere camera-instelling te kiezen verander ik namelijk de sfeer en kleur volledig. Het belangrijkste bij deze keuze is dat als jullie later door jullie trouwalbum bladeren de dag weer compleet opnieuw beleven.

Wist je bijvoorbeeld dat groen zorgt voor rust? Door dus de bruidstaart te fotograferen met de groene balderen van het park op de achtergrond ontstaat er een veel rustiger beeld dan wanneer ik zou kiezen voor de stenen muur van de locatie zelf. Elke foto vraagt steeds opnieuw een keuze. Kijkend en spelend met het licht bepaald ik hoe ik jullie bruiloft zo kan vastleggen precies zoals jullie deze hebben ervaren.

Voorbeelden

Hieronder zie je een voorbeeld van bijna dezelfde foto, dezelfde situatie, het zelfde paar. De foto’s werden op verschillende dagen genomen. En in twee verschillende bebossingen. Ga met je muis over ( ok klik op de mobiele telefoon en tablets) op de foto om de uitleg te lezen waarom ik gekozen heb voor het kleur gebruik en de belichting.